06 1308 0949 info@nextmyle.nl

Heb jij zo’n droom team dat alles als vanzelf gaat?
Kan het beter of is een half woord genoeg en loopt het op rolletjes? Droom je van een team die weet wat ervan ze verwacht wordt, verantwoordelijkheid neemt en bovendien ook nog pro actief is? Die bekend is met waar die ander wat hulp kan gebruiken en die elkaar dus prima aanvoelt en -vult. Zou het niet heerlijk zijn als dit echt zo zou werken en jij je op je andere taken kan richten?

In de natuur helpt men elkaar
Dat dieren goed samenwerken is bekend. Maar wist je dat bomen elkaar ook helpen en dus samenwerken? Ook zij hebben een soort taal, ze steunen, voeden en ‘omhelzen’ elkaar. Als dat in de natuur ‘vanzelf’ gaat, dan zouden wij, mensen, dat toch ook moeten kunnen?

Goed begin is het halve werk
Hoe krijg jij nou een goedlopend team? Ten eerste door het verstevigen van het teamdoel en ten tweede door de samenwerking onderling te verbeteren.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Deze drie tips helpen:
✅ zorg voor een gemeenschappelijk doel, waar willen we naar toe?
✅ maak heldere afspraken; wat is ieder zijn taak om dat doel te bereiken?, binnen welke kaders mag men opereren?, hoe werken we met elkaar? etc.
✅ zorg voor verbinding met elkaar. Leer elkaar echt kennen. Wat zijn ieders sterke en zwakkere kanten en hoe kun je elkaar versterken.

Wat moet je vooral niet doen
Wat je zeker niet moet doen is direct in de inhoud duiken. Ook al lijkt dat of dat sneller tot je doel gaat leiden. Ervaring leert dat eerst aandacht voor elkaar en het vormgeven van de samenwerking pas echt gaat zorgen voor een vliegende start.

Dus
Go, go, go met teamvorming en zie hoe je team zich ontwikkelt tot een succesvolle groep mensen waarin ieder zijn waarde levert het gezamenlijk doel te bereiken op een effectieve en efficiënte manier en met plezier.

Meer weten of hulp nodig? Mail naar info@nextmyle.nl of bel 06 1308 0949 voor een vrijblijvend gesprek. Als de natuur het kan, kan jij het ook, al dan niet met een beetje hulp!